День захисника України та День Українського ккозацтва.

До Дня захисника України та Дня Українського козацтва в закладі розроблено план заходів з метою:

- поглибити знання дошкільників про Україну, її народ та армію, яка зробила значний внесок у боротьбу за незалежність України, мала вагомий вплив на формування національної самосвідомості українського народу;

- активізувати пізнавальний інтерес дітей до воєнної історії України та її героїв, козацтва;

- актуалізувати ідею необхідності захищати суверенітет і територіальну цілісність України як головних передумов незалежності держави;

- виховувати у дітей почуття особистої відповідальності та готовність до захисту своєї землі;

- розвивати вміння та навички, які мають стати фундаментом у формуванні громадянської та національної свідомості дошкільників, почуття патріотизму.

Споконвіку найкращими захисниками України були козаки. Вони були волелюбним народом, безстрашними воїнами і демонстрували у військових діях неабиякий розум та хитрість. Наша держава завжди славилася своїми героями – чесними, мужніми і відданими.

Під час проведення розваги "Козаками хочем стати, рідну Україну захищати", діти спробували перевтілитись у козаків, грали в ігри: «Напої коня», «Козак спритні ноги має», відобразили свою любов до України у піснях і танцях: «Гопачок», «Ми маленькі козачата» і «Танок із шаблями», виконали гімн України.

Ми є діти українські, хлопці та дівчата,

Хоч малі у нас ще руки, та душа завзята.

Бо козацького ми роду, славних предків діти,

І в садочку ми вчимося рідний край любити.

Ми малі та щирі друзі, ми одна родина,

А єднає нас навіки - наша Україна!

Фотозвіт дивитись в меню Фотоальбоми.
Кiлькiсть переглядiв: 628